Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
24.09.14: Adm. direktør Søren Gade fratræder sin stilling i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer. Søren Gade har ikke ønsket at fortsætte i en ny ledelsesstruktur og fratræder efter gensidig aftale.
Læs mere
22.09.14: En gennemsnitsfamilie smider årligt mad ud for 10.000 kr. - selv om det intet fejler. Derfor meddelte fødevareminister Dan Jørgensen lørdag at holdbarhedsmærkningen ændres for fødevarer, der ikke er sundhedsskadelige på klokkeslæt, således at der nu kan stå ’Bedst før’ i stedet for ’Mindst holdbar til’ på blandt andet havregryn, knækbrød og yoghurt.
23.09.14: Storbritanniens nyeste æblesensation blev sat til salg i sidste uge - et spektakulært nyt æble med gult og orange skind og med lyserødt frugtkød. Sorten hedder Surprize, skal være meget sød og aromatisk og er blevet dyrket i Herefordshire.
24.09.14: Lupiner kan udgøre en vigtig ernæringsmæssig del af den menneskelige kost. Forskere har fundet en måde at behandle lupinfrø, så de kan omdannes til proteinrige, smagsneutrale ingredienser til fødevarer. For deres arbejde med dette, er tre forskere fra det tyske Fraunhofer institut blevet nomineret til den tyske præsidents teknologi- og innovationspris
23.09.14: Smagen af cola, is te, tonic og ginger ale er populære i hele verden - og ikke kun i drikkevarer. Tendenser fra drikkevareindustrien breder sig i stigende grad sig til andre dele af fødevareindustrien og skaber forfriskende inspiration til innovation i konfektureindustrien også.
18.09.14: Nationalt IngrediensCenter, NIC, der blev indviet i går, skal medvirke til at skabe ny vækst i ingredienser til fødevarer. Bag NIC står en række virksomheder, universiteter, brancheorganisationer og myndigheder - og initiativet kommer fra DTU Fødevareinstituttet. Forventninger fra fødevarebranchen går bl.a. på, at virksomhederne vil opleve større synergi med universiteternes forsknings- og uddannelsesarbejde.
24.09.14: Med nyheden Saveris 2 har Testo i den grad forenklet den automatiske overvågning af temperatur- og fugtforhold. Som en af de første producenter af måleudstyr udnytter Testo muligheden for, at hverdagsting nu også kan udveksle information med hinanden over internettet. Det oplyser Buhl & Bønsøe A/S, som forhandler det nye system i Danmark.
24.09.14: Hos Arla Foods HOCO har en sanitær NOVAlobe pumpe bevist, at den kan håndtere viskøst mælkepulver uden luftlommer. Pumpen er fra Grundfos, der i de kommende måneder har den til eksamen i ’transport af kaseinater med 25 procent tørstof’ i det store mælkepulveranlæg på Arla Foods HOCO i Holstebro. Pumpen vil også være i fokus på FoodTech-messen, hvor Grundfos bl.a. tager udgangspunkt i nedenstående kasein-case hos Arla.
18.09.14: Der var tæt løb blandt de nominerede produkter i Fødevarestyrelsens konkurrence ”Årets Nøglehulsprodukt”, men det blev Coop, der løb med titlen. Deres spanske paella med kæmperejer og sprøde grøntsager ”talte” mest til dommernes smagsløg, og derfor blev Coop vinder af ’Årets Nøglehulsprodukt 2014’.